Те, що надлишок цукру в раціоні не гарантує вам dolce vita, а, навпаки, може стати причиною величезної кількості проблем з організмом - медичний факт.

Лікарями доведено: постійне споживання солодощів призводить не тільки до надмірної ваги, але і серйозно загрожує печінці, серцево-судинній системі і уповільнює метаболізм. Але навіть ті, хто давно відмовилися від кубиків рафінаду в чаї на користь кубиків преса і впевнено закривають меню на сторінці з десертами, часто не підозрюють, що цей «інгредієнт», як секретний агент, ховається в найнесподіваніших місцях або виступає під такими «псевдонімами», як кукурудзяний сироп, глюкоза, патока, меляса, фруктоза, ацесульфат калію, цикламат натрію і ін.

Наприклад, здавалося б, здоровий продукт - йогурт містить в середньому 25 гр цукру, що еквівалентно половині рекомендованої добової дози. У тому чи іншому вигляді він завжди міститься в хлібі з висівками, готових соусах, копчених ковбасах, мюслх і більшості знежирених продуктах. Загалом, не кажіть потім, що ми вас не попереджали.

СКІЛЬКИ ЦУКРУ МІСТЯТЬ ПРОДУКТИ?

100 гр білого шоколаду = 15 чайних ложок цукру

100 гр зефіру = 14 чайних ложок цукру

1 стакан молочного коктейлю = 11 чайних ложок цукру

1 стакан газованої = 8 чайних ложок цукру

1 стакан пакетного апельсинового соку = 6 чайних ложок цукру

1 стаканчик йогурту з наповнювачем = 5 чайних ложок цукру

1 ріжок морозива = 5 чайних ложок цукру

1 льодяник на паличці = 4 чайні ложки цукру

1 столова ложка варення = 3 чайні ложки цукру

1 стакан молока = 3 чайні ложки цукру

1 бургер = 3 чайні ложки цукру

1 столова ложка кетчупу = 1 чайна ложка цукру


Loading...
Scroll to top