Для людського організму дуже важливо споживати щоденну норму вітаміну В. І зовсім не обовязково вживати вітамінни у чистому вигляді чи вітамінізовані добавки, достатньо знати у яких продуктах вони містяться. 

 

Отже:

вітамін B1

Рекомендована добова норма вітаміну В1 становить 1,2 мг для чоловіків і 1,1 мг для жінок.

Найбільше вітаміну В1 міститься у  м'ясі, горіхах і бобах.

  

  

вітамін В2

Вітамін В2 бере участь у перетворенні з'їденої їжі в енергію.

Добова норма вітаміну В2 - становить 1,3 мг для чоловіків у віці від 19 до 50 років, і 1,1 мг для жінок у віці від 19 до 50 років.

Він присутній у багатьох продуктах, але особливо багато в яйцях, м'ясних субпродуктах, пісному м'ясі, і молоці. Рибофлавін також може бути знайдений в зелених овочах і укріплених зернових і злакових культура. Яловича печінка має 2,9 мг рибофлавіну на порцію, яйце має 0,2 мг і чашка шпинату має 0,1 мг рибофлавіну.

 

 

вітамін B3

Вітамін B3 (ніацин), вітамін, щоне зберігається в організмі, тому дуже важливо споживати їжу, багату ніацином щодня. Ніацин підтримує травну систему, шкіру і нервову систему. RDA ніацину становить 16 мг в день для чоловіків у віці старших 14 років, і 14 мг в день для невагітних жінок старших 14 років. Продукти з високим вмістом ніацину включають гриби, молочні продукти, м'ясо і риба.

 

 

 

 

вітамін B5

Добова норма споживання вітаміну В5 (пантотенова кислота) 5 мг в день для людей старших 14 років.Він відіграє важливу роль у багатьох метаболічних функціях організму. Головним чином вітамін В5 міститься у м'ясі, картоплі, овсі, помідорах, яєчних жовтках, авокадо, броколі, грибах.

Харчова промисловість зменшує вміст вітаміну В5 в продуктах харчування.

 

 

  

 

вітамін B6

Вітамін B6 (піридоксин) необхідний для використання енергії, накопиченої в печінці і м'язах і необхідний для синтезу гемоглобіну.

Добова норма становить 1,3 мг в день для дорослих у віці від 19 до 50 років. Найкращі джерела вітаміну B6 є м'ясо і риба.

Проте, піридоксин присутній у різних харчових продуктах. Наприклад, картопля 0,37 - 0,6 мг піридоксину. Банани мають 0,43 мг. Яловича печінка має до 0,78 мг піридоксину на порцію.

В той час як молочні продукти містять дуже мало піридоксин.

  

 

вітамін B7

Вітамін B7 (біотин) є важливим кофактором необхідний для клітинного метаболізму. У поєднанні з пантотеновою кислотою, необхідний для отримання жирних кислот. Біотин міститься в м'ясі, яйцях, молочних продуктів, горіхах і бобових культурах. Добова норма для дорослих становить 30 мкг на добу.

 

За матеріалами: news-medical.net


Загрузка...
Loading...
Scroll to top